SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

5 redenen waarom kopers kiezen voor ‘De Pastoerswei’

De verkoop van de 18 woningen ‘Pastoerswei’ in Vaals is in volle gang. 18 Levensloopbestendige woningen in de historische kern van Vaals. Maar wat zijn de grote voordelen waarom mensen ervoor kiezen te gaan wonen in ‘De Pastoerswei’? Is het de locatie? De schaarste op de markt? Is het concept bepalend geweest? De afgelopen periode heeft SmartProperty Makelaardij veel geïnteresseerden gesproken. De kopers hebben ieder individueel verschillende gesprekken gevoerd met SmartProperty in aanloop naar de keuze en koop van een van de woningen. Onderstaand leest u de 5 voornaamste redenen waarom kopers hebben gekozen voor een nieuw thuis in het historische hart van Vaals.

 

 1. Behoefte aan levensloopbestendig wonen
  Voor de meeste kopers (86%) is de huidige woning nu of binnen afzienbare tijd niet geschikt om in te blijven wonen. Denkt u hierbij aan het vele onderhoud dat bij het wonen in grote en vaak verouderde woningen nodig is alsook het mogelijke ongemak van veel verdiepingen en ongebruikte ruimte. In de Pastoerswei is nagedacht over maximaal woongenot en levensloopbestendigheid. De woningen in bungalowstijl zijn zodanig ontwikkeld en ingedeeld met twee slaapkamers waarbij het volledige woonprogramma (zowel slapen als wonen) op de begane grond gelegen is. Zo kan er op de begane grond dat levensloopbestendig zorgeloos gewoond worden.
 2. Locatie
  Hetgeen voor 78% van de kopers heeft meegespeeld in de keuze voor De Pastoerswei is de unieke locatie van het plan. Vaals is een prachtige plek in het Zuid-Limburgse heuvelland. Euregionaal centraal gelegen zo nabij Aken (D) en Maastricht. Heuvelachtig groen omgeven met voor ieder wat wils. Het glooiende landschap en imposante vergezichten met ieder seizoen een andere kleur. De historische kern van Vaals heeft een residentiele internationale allure door de statige gevels en de bruisende kern met horeca en boetieks.  Gelegen naast de kerk werd het de locatie van De Pastoerswei simpelweg ‘het weitje van de pastoor’ genoemd. De ‘buurman’, de Sint-Pauluskerk, ligt op een hoogte van ca. 212 m NAP en is daarmee het hoogstgelegen rooms-katholieke kerkgebouw in Nederland. De 68 m hoge imposante toren van de Sint-Pauluskerk markeert prachtig de entree naar het plan dat mooi groen en rustig is ingebed middenin Vaals en uniek in Zuid-Limburg. Op loopafstand van het woonhof zijn alle faciliteiten zoals winkels, boetieks, horeca voorzien. Parkeren kan comfortabel voor de deur waarbij het hof zelf autoluw zal zijn. Nog een voordeel is de prachtige omgeving van Vaals, Euregionaal zo nabij Aken (D) en Maastricht. Heuvelachtig groen omgeven met voor ieder wat wils.
 3. Energiezuinigheid
  De 18 woningen in het plan van de Pastoerswei mogen rekenen op een Energielabel A+++ hetgeen voor eveneens 78% van de kopers doorslaggevend is geweest. Als het gaat om energiezuinigheid is in de koopprijs voorzien: zonnepanelen, warmtepomp, optimale isolatie van daken, vloeren, ramen en deuren. Hiermee kan er conform BENG-normen energieneutraal gewoond worden. Goed voor het milieu, maar denkt u ook eens aan de maandelijkse besparing op vaste woonlasten.
 4. Privacy
  Voor 60% van de kopers is de privacy van het plan mede een reden tot aankoop. Het woonhof is een autoluwe omgeving en groen ingebed. De woningen zijn zodanig gepositioneerd met ruime afstand naar de omliggende woningen dat gerekend mag worden op maximale privacy. Daarbij heeft elke woning een groen omheinde patiotuin die vanuit de slaapkamer en ook vanuit de woonkamer te bereiken is. Het totale gebied van de Pastoerswei wordt volledig groen en natuurlijk heringericht hetgeen de hofstructuur maximaal tot zijn recht zal doen komen. De beplanting zal bijdragen aan de residentiële sfeer van het plan maar eveneens de privacy ondersteunen.
 5. Kwaliteit
  Hetgeen tot slot voor eveneens 60% meespeelt in de keuze voor een woning in De Pastoerswei is de kwaliteit van het totale plan om residentieel te kunnen wonen in een nieuw en hoogwaardig woonhof alsook de kwaliteit van de individuele woningen. Er is bij de ontwikkeling gekozen voor een residentieel woonhof met hoogwaardige materialisatie en luxe uitstraling van het plan passend in de omgeving en kwaliteit van leven van haar kopers. Er zal weinig onderhoud zijn omdat alle materialen nieuw zijn en naar de maatstaven van deze tijd. Kwaliteit van leven en comfort is daarmee in De Pastoerswei gegarandeerd.


‘De Pastoerswei’ wat was het ook alweer?
De Pastoerswei betreft een plan van 18 nieuwbouwwoningen midden in de historische kern van Vaals. De locatie van het plan betreft ‘De Pastoerswei’ gelegen achter de kerk op de hoek van de Lindenstraat en de Kerkstraat. In den beginne was dit de tuin van de pastorijwoning waar katholieke dorpsfeesten werden georganiseerd. Later heeft de plek gediend als locatie voor het Jongerencentrum ‘Spuug’, voor de basisschool en als laatste voor de sporthal. Het woonhof van 18 woningen is door Ruud Potten van SmartProperty Projecten ontwikkeld. De locatie van het plan betreft ‘De Pastoerswei’ gelegen achter de kerk op de hoek van de Lindenstraat en de Kerkstraat. In den beginne was deze de tuin van de pastorijwoning waar katholieke dorpfeesten werden georganiseerd. Later werd het de plek voor het Jongerencentrum Spuug, voor de basisschool en als laatste voor de sporthal. Thans wordt het terrein, van ruim 6.750 m2, deels groen ingebed en deels verhard, gebruikt als parkeerplaats.    

In overleg en afstemming met de Gemeente Vaals is gekozen voor een exclusief concept van een woonhof van 18 hoogwaardige levensloopbestendige woningen. Gericht vanuit de vraag van de gemeente om levensloopbestendig kwalitatief wonen te bieden binnen de gemeente. Zodanig dat het past bij de huidige structuur in het bruisende centrum met de imposante woonhuizen en de statige zakenpanden. Met de vele boetieks en gezellige horeca. En dát is meer dan gelukt in De Pastoerswei. De omgeving van de Pastoerswei ademt een buitenlandse grootstedelijkheid. Deze kwaliteit is terug te vinden in het concept.

Uniek aan de Pastoerswei is daarbij onder andere de loopafstand van alle voorzieningen en gezelligheid. Het gevoel van zorgeloosheid om te kunnen leven en genieten. Een snelle boodschap is zo gedaan op loopafstand en bij de buren staat de vlaai op tafel en de koffie warm. Het gevoel van wonen en leven in de Limburgse natuur is ook in de Pastoerswei volop aanwezig. De combinatie met het vele groen, de aandacht voor energiezuinigheid (A+++), de rust en privacy nodigden uit om te komen tot een maximale beleving van woon- en leef kwaliteit. Dankzij de indeling, met hoogteverschillen tussen de huizen, wordt een intieme en organische sfeer gecreëerd. Een wandelingetje door het hof, voelt zo al als een stukje struinen door het park dankzij het groen om het hofje heen. Een concept: leven om samen te genieten!

Meer info?
Meer informatie over het plan en de nog enkele beschikbare woningen kunt u nalezen via de website of laat onderstaand uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Deel dit bericht