SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

SmartProperty in Beluga Magazine

Maastricht – home of Beluga loves you. De meest bourgondische stad van ons land, waar je eindeloos kunt flaneren over de weidse pleinen en pittoreske straatjes in de stad. Waar de Maas gastheer is van bruisende festivals en spraakmakende exposities. Waar modehuizen samengaan met hippe designwinkels. Waar je kleine kneipjes en toprestaurants ontdekt. Waar je het leven kunt proeven, kunt eten, drinken en genieten. Een stad die bol staat van de historische gebouwen en eeuwenoude panden. Met de grootste zorg geconserveerd, krijgen ze soms ook een nieuwe bestemming van woonhuis, bijzonder kantoor, zorgpaviljoen of museum. Maastricht is daarmee ook het thuis van de SmartProperty ontwikkelaars en makelaars. We spreken met Sjoukje en Ruud Potten af op hun favoriete plek in Maastricht – Fort Sint Pieter.

Ontwikkelen met de mens als voorbeeld
Ruud Potten woonde lang in de binnenstad en is als ontwikkelaar en projectmanager betrokken bij de herontwikkeling van diverse locaties in en nabij het centrum van Maastricht. “We kijken met een Maastrichts oog naar de stad en de mensen daarin. Alles moet perfect blijven kloppen bij de mode de vie die je overal voelt. Hoe men hier willen wonen, leren, ontspannen en zorgen voor elkaar is anders dan in rest van Nederland. Wanneer we een leegstaand, oud pand, industriële locatie of een hele nieuwe wijk voor onze opdrachtgevers gaan ontwikkelen, kijk ik daarom als eerste naar de mensen die er uiteindelijk moeten gaan leven, studeren of werken. We staan hier bij Fort Sint Pieter, op een fantastische stukje van de stad. Even verderop kijk je uit over ons werkterrein – België, Duitsland en Nederland – en hier voel je de rust en de grandeur van Maastricht. Vanaf deze plek zie ik nog tal van legendarische gebouwen die ik voor de toekomst duurzaam wens her te ontwikkelen.”

Makelaar op maat
Sjoukje Potten, allround makelaar bij SmartProperty, heeft veel herinneringen op deze plek. “Mijn moeder komt uit Maastricht-Sint Pieter, als kinderen speelden we hier. Je had totaal geen besef van de pracht van de deze omgeving, omdat je wereldje nog zo klein was. Ik heb een aantal jaren in de omgeving van Rotterdam gewerkt, en dan mis je toch de glooiing van het landschap en de mogelijkheid om hier te staan en te kijken naar de huizen beneden aan de heuvel. We begeleiden de koop en verkoop van woningen integraal voor koper en verkoper.

Onder de kopers zijn veel mensen die de omgeving nog niet goed kennen, zoals buitenlandse gezinnen, sporters, expats en specialisten. Die ontzorg ik graag volledig en op maat. Tot en met het advies voor de school van de kinderen. Als er tijd is, neem ik ze graag nog mee naar dit fort en de Sint-Pietersberg. Meer dan eens is het me gevraagd, but no sorry, this view is not for sale!”, zegt ze lachend.

(artikel: Beluga Magazine september 2017)

Deel dit bericht