SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Ja, mijn woning is van onschatbare waarde!

Wat als uw topsegment residentiele woning van onschatbare waarde is?

We maken het regelmatig mee: topsegment residenties die voor een eigenaar van onschatbare waarde zijn. Sowieso uniek, perfect gelegen en met een gigantische schat aan herinneringen en gebeurtenissen. Niet te vergeten alle inspanningen en tijd om de woning te maken naar wat deze nu is. De financiële investeringen hiertoe, maar nog temeer alle momenten en spanningen om er te komen nog los van de onverwachte omstandigheden tijdens de verbouwingen, verbeteringen en aanpassingen. Wanneer een woning zoveel gekost heeft, is deze toch wel bijna onbetaalbaar? Of…?

Voor de makelaars van SmartProperty Makelaardij is het vrijwel dagelijkse kost. Eenmaal een woning zo volledig naar persoonlijke wens, maakt dat mensen er enorm moeilijk afscheid van kunnen nemen. ‘Een huis is veel meer dan een plek waar men woont’ aldus Sjoukje Potten van SmartProperty Makelaardij. ‘Vaak is het een jarenlange inspanning geweest op alle vlakken om de woning te maken zoals deze is op het moment dat wij deze bezoeken om te spreken over eventuele verkoop.’ Dit nog los van alle herinneringen die eraan kleven zoals overlijdens, huwelijken, jubilea of geboorten. Momenten van intens geluk en verdriet.

Een woning is veel meer dan een stapel stenen of een ‘thuis’. De plek waar we wonen biedt een grote verankering en basis aan ons ‘zijn’. De emotionele waarde van de plek is hierdoor in combinatie met alle gebeurtenissen en herinneringen voor eigenaren soms vrijwel onschatbaar.

Maarja, nuchter en zakelijk gezien zal iemand anders (nog) niet deze emotionele band met de woning hebben en is die hele verbouwing misschien eigenlijk helemaal niet zo naar ieders smaak. De inrichting niet naar wens en de indeling ook niet helemaal wat er gezocht wordt. Hoe speciaal uw woning dan ook voor u is, zal voor een potentiële koper een hele andere waarde hebben. Of misschien wel zelfs helemaal niet belangrijk zijn. Immers heeft niemand anders die band met de woning zoals u als eigenaar deze ervaart.

Als huiseigenaar kan het voorkomen dat uw woning emotioneel veel meer waard is dan de prijs die wordt geadviseerd om deze commercieel te verkopen. Heeft u zeer veel moeite met het afgegeven prijsadvies, stel uzelf dan de vraag of u de woning wel wil verkopen of er misschien nog tijd nodig is voor een emotioneel afscheid van de meer dan bijzondere plek. Bedenk daarbij dat het niet de oplossing is om de prijs op te drijven omdat de emotionele waarde zo enorm is.

SmartProperty Makelaardij heeft dagdagelijks contact in de markt en weet wat reëel is. ‘We laten een woning goed op ons inwerken zodat we een goed en weloverwogen prijs- en verkoopadvies kunnen geven. Dat is voor elke woning opnieuw maatwerk zodat we effectief en doelgericht kunnen verkopen.’ aldus Sjoukje. ‘Hierbij begrijpen we de emotie die een verkoop, en daarmee het afscheid, met zich meebrengen. Daar is uiteraard ook ruimte voor.’ Een woning wordt met een bepaalde prijszetting gepresenteerd en dan met maatwerk aanpak in verkoop en presentatie voor het juiste bedrag in de juiste tijdsspanne verkocht. Dit in tegenstelling tot woningen die voor een te hoog bedrag worden te koop gezet. Statistieken tonen aan dat deze vrijwel altijd eindigen met een teleurstellende prijsdaling en een uiteindelijk nog lager bedrag dan verwacht.

Het advies van SmartProperty Makelaardij           
Indien uw woning van onschatbare waarde is, bedenk dan of u wel klaar bent voor de verkoop? Kunt u de emoties langzaamaan loslaten en vertrouwen op de jarenlange ervaring en expertise van de makelaar? Zorg er bovenal voor dat u zich goed voelt bij de verkoop. Dit begint ermee dat u klaar bent om afscheid te nemen van de unieke en onbetaalbare plek die u jarenlange zoveel gebracht heeft en waar zoveel herinneringen zijn gemaakt. Dit hoeft niet meteen volledig, maar zal tijdens het verkoopproces zijn plek krijgen. Zorg daarnaast ervoor dat er een klik is met uw makelaar en u overtuigd bent van diens en diens expertise en ervaring zodat u de verkoop volledig kunt toevertrouwen. Of het nu gaat om de prijsstelling, maar evengoed om de presentatie van de woning en aanpak voor- tijdens en na de bezichtigingen alsook de onderhandeling, de formalisatie van overeenkomst en oplevering.

Met inmiddels jarenlange ervaring en dagdagelijkse aanwezigheid in de woningmarkt weet SmartProperty Makelaardij wat werkt om te komen tot effectieve verkoop. ‘Ons werk is maatwerk, elke keer opnieuw waarbij we varen op dagdagelijks contact in de markt waardoor we weten wat mensen zoeken en wensen. Het is dan mooi om te ervaren dat een verkoper op de juiste manier afscheid kan nemen van de plek die jarenlang zoveel moois heeft gebracht. Dat gaat heel soms met heel veel verdriet en moeite of onder minder ideale omstandigheden, maar meestal in een goede harmonie en tevredenheid. Dat is wat de tijd en een juiste aanpak doet!’      

Ook uw voordeel doen met de jarenlange ervaring en expertise van SmartProperty Makelaardij in topsegment residentieel vastgoed? Laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Deel dit bericht