SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

SmartProperty in het nieuws: ‘Groen licht voor hotelplan’

In het nieuws: ‘Dagblad De Limburger’

Groen licht voor hotelplan langs A2 in Echt

De politiek in Echt-Susteren legt het initiatief voor een hotel met rooftopbar langs de A2 geen strobreed in de weg. De gemeenteraad stemde woensdagavond unaniem in met het bestemmingsplan. De vier ingediende zienswijzen tegen het initiatief hebben niet geleid tot aanpassing van het plan. Daardoor is de weg vrij voor een hotel met 88 kamers bij de entree van Echt langs de A2 en de Aasterbergerweg. Het gebouw wordt verder ingevuld met een rooftopbar, vergaderruimtes en een speelautomatenhal.

Vurige wens
De gemeenteraad is in zijn nopjes met de hotelontwikkeling aan de rand van het centrum. Een landmark op die plek is al jaren een vurige wens van de gemeente. Eerdere plannen kwamen echter niet van de grond. Het huidige plan werd daarom snel omarmd. In mei werd zonder noemenswaardige discussie een krediet van bijna 8 ton goedgekeurd voor de aanpassing van de infrastructuur. Dat geld wordt door de ontwikkelaar van het hotel overigens terugbetaald aan de gemeente via een exploitatiebijdrage.

Raad van State
Het definitieve bestemmingsplan wordt nu zes weken ter inzage gelegd. Partijen die een zienswijze hebben ingediend, kunnen tot aan de Raad van State bezwaar maken. Dat levert mogelijk vertraging op voor de uitvoering van het hotelplan. Wethouder Hub Meuwissen is echter positief over de weerlegging van de zienswijzen en voorziet hiermee weinig problemen

(artikel: Rob Stikkelbroeck, 7 juli 2021, De Limburger)

Deel dit bericht