SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Persartikel ‘ESCS-terrein, Sittard: Het wordt zoveel mooier’

ESCS-terrein, Sittard: Het wordt zoveel mooier

Het wordt zoveel mooier
Op het voormalige CIOS-terrein, gelegen aan de Sportcentrumlaan in de gemeente Sittard-Geleen. 

Doorgaan is geen optie
Het ESCS-terrein is nu een wat rommelig geheel. Het verouderde zwembad De Nieuwe Hateboer, het gesloopte CIOS gebouw en Sporthotel en de veel te grote parkeerplaats. Een kale boel, prima geschikt voor grote dance events, maar het valt natuurlijk uit de toon tussen het prachtige natuurgebied de Schwienswei en de aangename woonomgeving aan de andere zijde. Na sloop van de gebouwen is nog geen invulling voor dit grote voormalige CIOS-terrein. 

Meer natuur
SmartProperty heeft wel een idee voor een nieuwe invulling. Als het aan de Limburgse ontwikkelaar ligt wordt het gebied getransformeerd tot een aantrekkelijk en toegankelijk natuurgebied dat aansluit bij de Schwienswei. Er komen waterpartijen en wandelpaden en het hele terrein wordt bovendien verder verrijkt met veel nieuwe bomen, picknickweiden en pluk- en kruidentuinen. En er komen 210 eco-friendly vakantiewoningen die qua sfeer en materiaalgebruik goed aansluiten bij de nieuwe natuurlijke omgeving. Zo krijgt het gebied een ecologische impuls en het toerisme in de gemeente een economische impuls. 

Je zal er maar wonen
Voor de omwonenden krijgt hun directe leefomgeving een ongekende kwaliteitsimpuls. Het thans wat rommelige en kale terrein krijgt een aantrekkelijke groene invulling. Het nieuwe centrumgebouw met zwemgelegenheid en de recreatiewoningen worden zorgvuldig ingepast in de natuurlijke omgeving. Vanzelfsprekend blijft de Schwienswei daarbij onaangetast. Meer natuur, meer recreatiemogelijkheden en dus een toegevoegde waarde voor de omgeving. Een mooi (voor)uitzicht! 

Eco-lodges
Met de bouw van de ecologische vakantiewoningen wordt ingespeeld op de sterk groeiende vraag naar natuurlijke recreatiemogelijkheden. In plaats van de schreeuwerige massaliteit kiezen mensen voor rust en ruimte. Er komen dan ook geen traditionele vakantiewoningen, maar duurzaam gebouwde eco-lodges met een natuurlijke uitstraling. In het centrumgebouw komt een beperkte super voor de eerste levensbehoeften en een kleine brasserie. Voor de rest trekken de bezoekers erop uit om te genieten van de natuur en cultuur van onze mooie regio. 

In gesprek
Ontwikkelaar SmartProperty heeft dit plan uiteraard eerst getoetst en gepresenteerd bij de eigenaar van het terrein, de gemeente Sittard-Geleen, die het initiatief positief heeft omarmd. Eerder dit jaar is het schetsontwerp gepresenteerd in de gemeenteraad en de volgende stap is het overleg met omwonenden en andere belanghebbenden. Die gesprekken vinden de komende periode plaats en moeten een verdere vervolmaking van de planvorming opleveren, waarin alle belangen maximaal tot hun recht komen. 

Maastricht, 12 maart 2021

Alle informatie over het initiatiefplan van SmartProperty Projecten voor de herontwikkeling van het ESCS-terrein in Sittard op: http://www.natuurlijksittard.nl

Deel dit bericht