SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Woonboerderij met 5 vakantiewoningen ‘Hof van Aken’

Visé
Verkocht

Woonboerderij met 5 vakantiewoningen ‘Hof van Aken’

Er zijn van die momenten dat dromen realiteit kunnen worden. Op 10 minuten rijden vanaf Maastricht in de Belgische gemeente Visé (Wezet) met het pittoreske dorpje Richelle is deze prachtige boerderijhoeve gelegen. Een uniek object met een zeer imposante historie met landheren en reikend tot 1500 met een gedeelte woonhuis en 5 vakantiewoningen onder de naam ‘Hof van Aken’ zoals het voormalige gerechtshof genoemd werd. Gelegen in het culinaire hart van Aken – Luik – Maastricht, maar evengoed middenin het prachtige Heuvelland met adembenemende vergezichten.

Niet voor niets dan ook dat een diversiteit aan gasten van over de hele wereld hier graag komen voor rust, maar evengoed voor de prachtige omgeving zo in de Euregio en op 15 minuten rijden vanaf Maastricht. Thans in verkoop via SmartProperty Makelaardij deze unieke locatie, gelegen aan Rue de la Vouée Juelta 43, 4600 Visé-Richelle.

Indeling
Het bijzondere object dat sinds 2003 volledig en uitermate vakkundig werd gerenoveerd en gerestaureerd bestaat uit een gedeelte van een vierkantshoeve met royale boerderijwoning en 5 vakantiewoningen die ook semi-permanent verhuurd worden. De 5 vakantiewoningen tellen in totaal 22 bedden en bieden een interessante en groeiende exploitatie (gemeten over de afgelopen jaren). Het overige gedeelte biedt ruimte aan het woonhuis van de huidige eigenaren en uitbaters gelegen in het originele woongedeelte van de hoeve met tuin en voormalige knechtenwoning met bakhuis. Het woonhuis is desgewenst nog te transformeren naar 3 extra vakantiewoningen. Uiteraard kan de huidige exploitatievorm ook worden omgezet naar andere functionaliteiten zoals gezamenlijk wonen met meerdere gezinnen daar de woningen zelfstandig en compleet ingericht zijn. Ook is er de mogelijkheid tot het creëren van een atelier-, conferentie- en/of instructieruimte. Dit maakt dit object uitermate multifunctioneel.

Woonhuis

Begane grond

Souterrain

Herrenzimmer
De herenkamer (23 m2) doet thans dienst als kantoor met vergaderfaciliteit. In een ontwerp van de architect is hier de mogelijkheid om één extra vakantieappartement te realiseren.

Leefkeuken

Bijkeuken

Tuin met bakhuis +parking

Verdieping

Vakantiewoning 1 t/m 4

Vakantiewoning 5

Extra info ‘Hof van Aken’
Sinds 2018 is ‘Hof van Aken’ de samenwerking aangegaan met Belvila waarmee een gedeelte van de werkzaamheden betreffende promotie, reservering en verhuur extern is gelegd. Dit leverde direct extra gasten en de award ‘Certificate of Hospitality’.

Bijzonderheden
– Inclusief de voortzetting van de lopende exploitatie www.hofvanaken.com
– Inclusief inboedel van de vakantiewoningen
– Groeiende exploitatie met volop mogelijkheden en kansen
– Karakteristiek en uitermate sfeervol wonen en leven

EPC
(meerdere certificaten wegens grootte en diversiteit van het object) nummers: 20180331006938 – 20180331007148 – 20180331007398 – 20180402006154 waarde: kW/m2 340 – 297 – 322 – 280

Wat te doen ten tijde van Corona

Na verkoop is bovenstaande info grotendeels verwijderd omwille van privacy. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

13 Slaapkamer(s)
7 Badkamer(s)
369 m2 Woonoppervlakte
990 m2 Perceeloppervlakte

Bestanden

Bestanden

Neem direct contact op