SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Idyllische watermolen

Dalhem
Verkocht

Idyllische watermolen

Dalhem is een idyllisch en gezellig dorp op 20 minuten rijden vanaf Maastricht, maar met een gevoel van Zuiderse sferen. De streek, gelegen in het Land van Herve, heeft een zeer rijke historie die terug gaat naar het jaar 1000 toen er diverse adellijken zich hier vestigden. Hierdoor zijn er diverse bewaarde imposante bezienswaardigheden zoals het poortgebouw, de kasteelruïne en de Sint-Pancratiuskerk. Bovendien is Dalhem zeer groen door de rivier de Berwijn (Frans: Berwinne of Berwine en Limburgs: Berwing); een Belgisch riviertje in het stroomgebied van de Maas, tussen Luik en Maastricht.

Prachtige bossen en een schitterend wandelgebied kleuren deze streek. Grenzend aan de Voerstreek en zeer nabij de bekende abdij van Valdieu alsook vlakbij Luik – Maastricht en Aken maakt dat mensen hier graag wonen en/of recreëren. Thans in verkoop via SmartProperty Makelaardij: Rue General Thys 1, Dalhem

Indeling
Deze zeer smaakvol ingerichte en volledig gerenoveerde voormalige watermolen gelegen aan de Berwijn wordt gebruikt als woonhuis, maar doet evengoed dienst als vakantiewoning met een zeer interessant rendement. Er zijn 2 slaapkamers, een badkamer met douche en toilet en een leefkeuken gelegen tussen de living en de tuinkamer. De gezellige tuin heeft een gedeelte zonneterras alsook een uitgestrekt gedeelte bos.

Begane grond 
Vanaf de Rue General Thys komt u bij de parkeerplaats en het toegangspoort en de brievenbus van de woning. Hier is een gedeelte recht van overpad met de buurwoning gelegen aan nummer 3. Achter de poort ervaart u direct de gezellige sfeer die deze plek biedt. De prachtige gevel alsook de toegang naar het gedeelte van de aangelegde tuin vol privacy, Zuiderse sfeer en de gehele dag zon.

Tuin

1e Verdieping

Extra
Deze bijzonder en zeer sfeervol gerenoveerde watermolen werd bewoond alsook verhuurd als vakantiewoning via de website Micazu. Mensen van over de gehele wereld vinden hier rust, ruimte en inspiratie. Gezinnen, kunstenaars, wandelaars, sporters en ook vele andere zijn hier gekomen om te genieten van deze bijzondere en unieke plek. De exploitatie van ‘Le Vieux Moulin’ is direct voort te zetten. Er is een zeer interessant rendement.

Bijzonderheden
– Perceel: 1.697 m2
– Woonoppervlakte: 91 m2
– Verwarming middels Pelletkachel
– Volledige inboedel ter overname
– Voorzien van dubbel glas

EPC Certificaat
– Beschikbaar: ja Unieke Code: 20200924010103
– Kengetal (KW / m²): 352

Wat te doen ten tijde van Corona?

Na verkoop is bovenstaande info grotendeels verwijderd omwille van privacy. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

2 Slaapkamer(s)
1 Badkamer(s)
91 m2 Woonoppervlakte
1697 m2 Perceeloppervlakte

Bestanden

Bestanden

Neem direct contact op