SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Monumentale stadsvilla in het centrum

Verkocht

Monumentale stadsvilla in het centrum

In het oude centrum van Roermond bevindt zich de Jesuitenstraat, een naam die is ontleend aan het voormalige Jezuïetenklooster dat op de hoek met de Swalmerstraat lag en waarvan nog heden ten dage delen intact zijn.

Aan de overzijde, met een tuin en zijgevel grenzend aan de Biggenmarkt die naar het gemeentehuis en de Markt loopt, bevindt zich dit rijksmonument dat in oorsprong dateert van 1875. Het staat op een historische fundering die dateert van vóór de eerste Roermondse stadsbrand in 1556. Lange tijd huisvestte het pand een deel van het gemeentelijke bestuursapparaat.

Met zorgvuldig behoud van alle details die kenmerkend zijn voor deze bouwperiode is de woning gebracht naar het comfort en gemak van deze tijd. Een uitgebreide restauratie waarbij alle authentieke elementen op stilistisch verantwoorde wijze in de nieuwe opzet werden geïntegreerd. Wat ontbrak werd tot in detail gereproduceerd.

Niet voor niets dan ook dat onze opdrachtgever graag deze woning gelegen aan de Jesuïtenstraat 11, 6041 ED te Roermond wilde aankopen en SmartProperty Makelaardij de koper integraal begeleidde naar de aankoop en ook het woonklaar maken van de woning bouwkundig begleidde.

SmartProperty voor Aankoopmakelaardij
Indien u voornemens bent om vastgoed aan te kopen adviseren wij om u bij te laten staan door een vakprofessional die u begeleidt in het vinden en maken van de juiste beslissingen over uw aankoop.

Het vinden van uw droomhuis
Indien u op zoek bent naar vastgoed, denken wij graag met u mee en kunnen wij namens u proactief de markt in de gaten houden. Dagelijks zijn wij aanwezig in de markt en weten wij de mogelijkheden. Met u bepalen wij een realistisch en haalbaar programma van wensen en eisen waar de aankoop aan dient te voldoen en naar gelang u wenst gaan wij aan de slag met:

 • Onderhouden van contacten met collega-makelaars
 • Selecteren van beschikbaar aanbod
 • Inventariseren van mogelijkheden
 • 1e of 2e Bezichtigingen

 

Beslissen over de aankoop
Indien er eenmaal een geschikte locatie is gevonden begeleiden wij u, op uw verzoek, met:

 • Bouwkundige keuring
 • Inventarisatie
 • Bouwkundig advies over eventuele wensen en aanpassingen
 • Onderhandeling
 • Correcte formalisatie van de afspraken
 • Oplevering
 • Bouwmanagement

SmartProperty Projecten voor bouwkundige aanpassing
Mocht uw aangekochte vastgoed uiteindelijk nog bouwkundige aanpassingen wensen, kunnen wij u volledig ontzorgen met ons label ‘SmartProperty Projecten‘ waarbij u uw voordeel doet met jarenlange ervaring en expertise in vastgoed. Wij zijn omringd met een netwerk aan vakprofessionalis zodat u via 1 aanspreekpunt volledig ontzorgd wordt bij een renovatie, verbouwing of aanpassing naar uw wens.

Meer info of een afspraak?
Graag informeren wij u nader over de meerwaarde van SmartProperty voor u

Kenmerken

7 Slaapkamer(s)
2 Badkamer(s)
375 m2 Perceeloppervlakte

Bestanden

Bestanden

Neem direct contact op