SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Stadsresidentie Blekerij 52-B

Maastricht
Verkocht

Stadsresidentie Blekerij 52-B

Maastricht, heerlijke bruisende stad aan de Maas. Rijk van historie en aan cultureel erfgoed. Van oudsher vestigden zich entrepreneurs op deze strategisch zo goed gelegen plek. Zo ook eind 19e eeuw toen Joseph L’hoëst bij heeft gedragen aan de oprichting van de papierfabriek die we heden ten dage kennen als SAPPI. Om zich samen met zijn gezin te kunnen huisvesten liet hij als eerste na het afschaffen van de vestingwet in 1867 direct aan de Maas een riante villa bouwen. Uniek in zijn soort en gezien haar ligging start van een stedelijke ontwikkeling welke uitmondde in de residentiële wijk ‘Villapark/Sint Pieter’. Vele welgestelden lieten hierna op deze plek prachtige villa’s bouwen.

De nog steeds indrukwekkende villa L’hoëst is ontworpen door architecten Rémont & Fils uit Luik (B) die voor deze uitzonderlijke locatie met zicht op de Maas kozen voor een eclectische stijl. Deze voor deze periode kenmerkende stijl is verzamelnaam voor een groot aantal historische stijlen waarvan men het beste heeft gecombineerd in villa L’hoëst. Met name een decoratieve toepassing van elementen in combinatie met een uniek lijnenspel geven villa L’hoëst een bijzonder en statig cachet. Niet voor niks dat deze verborgen parel ook heden ten dagen alleszins allure uitstraalt. Door de jaren heen heeft het Rijksmonument diverse functies gekend. Zo is er lange tijd in gewoond, hebben er diverse bedrijven kantoor in gevestigd en is villa L’hoëst thans in handen van een monumentale bewonderaar die villa L’hoëst zal brengen naar het comfort van hedendaags leven waarbij de indrukwekkende historie van deze plaats gerespecteerd blijft.

‘De gaafheid van de villa is in redelijke mate bewaard gebleven, de cultuur- en architectonische zeldzaamheidswaarde is redelijk groot’ (Monumentenregister)

Villa L’hoëst wordt momenteel gerenoveerd en met een uitbouw aan de Westgevel vergroot. Vervolgens wordt de villa opgesplitst in drie verdiepingen met elk een luxueus stadsresidentie met een gezamenlijke stijlvolle entreehal met lift voor levensloopbestendig comfort.

Begane grond
Vanaf de doodlopende weg ‘Blekerij’ komt u aan de automatische poort van Villa L’hoëst. Deze is voorzien van een intercom waarmee u verzekerd bent van optimale veiligheid en privacy. Op het afgesloten terrein rondom de villa bevinden zich 6 parkeerplaatsen waarvan er 2 zijn toebedeeld aan elke residentie.

Via het bordes komt u bij de hoofdentree van de villa. Hier zullen u en uw gasten direct worden bevangen door de gratie van deze monumentale plek. Plafond- en deurhoogtes tot 4,60 meter en diverse stijlelementen geven enorme gratie. De lift biedt u alle gemak.

1e Verdieping Residentieel stadsappartement

Souterrain

Deze informatie is na de verkoop verwijderd. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Plattegronden
– Beschikbaar

EPC
– n.v.t. (Monument)

Bijzonderheden
– Monument
– 2 parkeerplaatsen
– m2 woonoppervlakte
– Exclusief wonen in de hogere welstandsklasse

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

2 Slaapkamer(s)
2 Badkamer(s)
173 m2 Woonoppervlakte
660 m2 Perceeloppervlakte

Neem direct contact op