SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Stadsvilla Onze Lieve Vrouwewal 11

Maastricht
Te Koop

Stadsvilla Onze Lieve Vrouwewal 11

Also in English available (Please contact us)

Maastricht, geheel terecht de hoofdstad van het goede leven. Niet voor niks dan ook dat leven in deze Bourgondische stad het gevoel van welzijn doet verhogen. Mensen zijn graag in Maastricht. Om er te flaneren, culinair te genieten, maar evengoed om er te wonen en te leven. De behouden statige woonhuizen die de stad rijk is, bieden een thuis aan het residentiële stadse leven.

De Onze Lieve Vrouwewal is een meer dan prachtig bewaard gebleven gedeelte van de stad. Met voorgelegen de bekende geplaatste kanonnen op de plek waar voorheen het kanaal Luik-Maastricht liep; thans een bekende entree naar het Stadspark van Maastricht. Het overgebleven deel van de gelijknamige straat Onze Lieve Vrouwewal is gelegen bij de Jekertoren toegankelijk vanaf de Bernardusstraat en vanaf de Graanmarkt. De prachtige statige huizen gelegen op de wal bieden prachtig zicht op de Maas met de nieuwe Maasbrug. Thans exclusief in verkoop via SmartProperty Makelaardij: Onze Lieve Vrouwewal 11, 6211 HH Maastricht.

Indeling
Een meer dan unieke residentie midden in de binnenstad. Met de pracht en praal van het verleden, echter met hoogstaand modern comfort en luxe. Deze riante stadsvilla is volledig en vakkundig gerenoveerd met hoogwaardige materialen, gemoderniseerd met domotica volledig instapklaar. De villa met uniek zicht op het stadspark en de Maas biedt bovendien een heerlijke rust. Er is ruimte en comfort met een complete mastersuite en twee ruime slaapkamers met een tweede badkamer. Er is een leefkeuken met eetkamer alsook een ruime living op de verdieping. Evengoed is er een eigen wellness-/sportruimte, de zonnige grote stadspatio en een eigen inpandige parkeergarage voor 2 auto’s.

Begane grond
Vanaf de Onze Lieve Vrouwewal komt u bij de voordeur van de villa. Hier is de entreehal (5 m2) met het gastentoilet (2 m2 met zwevend toilet met fonteintje), de meterkast en in een open verbinding de doorzon leefkeuken (21,5 m2) en de eetkamer (27 m2) voorzien van een doorgelegde houten eikenvloer. Direct ervaart u hier de ruimtelijkheid met optimale lichtinval, de hoge plafonds (2.70 m) en het unieke prachtige uitzicht op het park en de Maas. De maatwerk U-vormige leefkeuken is van alle comfort voorzien. Het ruime hardstenen werkblad met geïntegreerd snijblad en dubbele spoelbak met flexkraan biedt volop plaats met gezellig bargedeelte. Hiernaast is er volop kastruimte met diverse lades en een apothekerskast. Bovendien is er diverse inbouwapparatuur zoals een koffieapparaat, vaatwasser, oven-magnetron, 2 koelkasten met gedeelte vriezer, (allen van het merk: Miele) en een 6-pits gasstel met oven (merk: Borreti). De woning is voorzien van dubbelglas met aan de voorzijde houten harmonicavitrage voor optimale privacy.

Stadspatio
Aan de achterkant komt u zowel vanuit de keuken alsook door de openslaande deuren vanuit de eetkamer op de ingerichte prachtige rustige stadspatio (50 m2) met buitenberging. Ook hier is nagedacht over optimaal comfort en sfeer. Daar waar voorheen de buitenruimte één verdieping lager lag, is de buitenpatio naar deze leefverdieping getild en op gelijke hoogte met de keuken en eetkamer. Deze mooie buitenplek is volledig betegeld met hoogwaardig hardsteen. Er is vanaf het middaguur tot ‘s avonds zon. De elektrisch uitschuifbare luifel en terrasverwarming geven ook hier leefgenot.

1e Verdieping (Living)
Via de vaste trap vanuit de entree komt u op de overloop waar een de glazen deur u naar de verrassend ruime U-vormige woonkamer (53 m2) brengt. Hier zijn er 2 haardpartijen (gas) waarvan één met prachtige marmeren ombouw. De doorgelegde visgraat eiken vloer geven ook hier fraai cachet. De 2 grote erkers bieden volop lichtinval en eveneens een indrukwekkend zicht op de Maas en het centrum.

2e Verdieping (Mastersuite)
Deze verdieping is eveneens voorzien van een visgraat eikenvloer. Hier bevindt zich de Mastersuite (57 m2) met ruime dressing (10 m2) met inbouwkastenwand en prachtig zicht op de Maas Het geheel wordt gecompleteerd door verduisterende automatische screens. De badkamer (12 m2) van de Mastersuite is voorzien van plavuizenvloer. Er is een vrijstaand ligbad, het toilet, een inloopdouche en een dubbel wastafelmeubel met spiegelwand.

Vliering
Middels de vlizotrap komt u op de vliering met een nokhoogte van 2 meter gelegen boven de gehele woning. Hier is de HR-ketel met elektrische boiler. Bovendien is deze woning voorzien van 12 zonnepanelen die een zeer efficiënt energieverbruik ondersteunen.

Verdieping -1
De trap vanuit de keuken brengt u een verdieping lager. Op de overloop is er een separaat toilet. Tevens zijn hier 2 ruime slaapkamers (16 m2 + 19 m2) gelegen. Tussenliggend is er de badkamer (4 m2) die vanuit beide slaapkamers praktisch toegankelijk is. De badkamer is volledig bekleed met mozaïektegels met een wastafelmeubel en douche.

Verdieping -2 (niveau Stadspark – Bernardusstraat)
Een verdieping lager komt u op het niveau van het stadspark en de Bernardusstraat. Deze verrassende grote ruimte (53 m2) toont eens te meer de pracht van de uniciteit van het wonen op deze unieke plek in Maastricht. Als enige woning op de Onze Lieve Vrouwewal is hier het poortje (poternes genaamd) met thans uw eigen private toegang naar het Stadspark. Jaren geleden was hier de doorgang naar het stadscentrum vanaf de loskade aan het Kanaal tussen Maastricht en Luik waardoor deze plek een zeer rijke stadshistorie waarborgt. De doorgang is zeer kundig gerenoveerd en is een uniek detail aan deze prachtige woonst. Deze verdieping is primair ingericht als wellnessruimte. In de open ruimte (26 m2) voorzien van plavuizenvloer is een pantry voorzien. Er is toegang naar een wasruimte (10 m2) met wasmachineaansluiting, een extra toilet en de saunaruimte. De saunaruimte (13 m2) is voorzien van een voetenbad, een doorloopdoche met waterval en een houtsauna.

Garage
Via de deur komt u in de riante garageruimte (50 m2) en berging met automatische sectionaalpoort gelegen aan de Bernardusstraat. Hier is een ruime inbouwkastenwand gelegen met veel bergruimte en een extra wasmachineaansluiting. Er is ruimte voor 2 grote auto’s. Bovendien is er een luik naar een ondergelegen kelderruimte (25 m2) waar middels een te nog realiseren autolift nog extra parkeerruimte gecreëerd kan worden.

Techniek

 • HR-ketel merk: Nefit (eigendom, jaar 2017) met Nefit-boiler (gas)
 • 12 zonnepanelen
 • Airco (7 units)
 • Sonos geluidssysteem door de gehele woning
 • Smarthome – verlichting/verwarming
 • Inbouwspots en design wandarmaturen (lichtarchitectuur)
 • Internet (op elke verdieping een router)
 • Alarmsysteem

Bijzonderheden

 • Bruto vloeroppervlakte woning: 515 m2
 • Woonoppervlakte: 297 m2
 • Inhoud: 1.329 m3
 • Perceel: 125 m2
 • Zeer goed gerenoveerd en instapklaar
 • Hoogwaardig afgewerkt en luxueuze materialisering
 • Dubbel glas
 • Instap klaar
 • Volledig ingericht en woonklaar aangeboden

Vraagprijs
Hogere prijsklasse, prijs op aanvraag

De meting en berekeningen zijn op basis van de ”Meetinstructie bepalen gebruiksoppervlakten woningen” en ”Meetinstructie bepalen bruto inhoud woningen” a.d.h.v. de NEN2580:2007 NL, ‘Oppervlakten en inhouden van gebouwen termen, definities en bepalingsmethoden’, inclusief het correctieblad NEN 2580:2007/C1:2008. Op dit meetcertificaat zijn de in het beschikbare meetrapport genoemde aannames en voorbehouden van toepassing.

Plattegronden
Beschikbaar (in bijlagen)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn derhalve indicatief.

Kenmerken

3 Slaapkamer(s)
2 Badkamer(s)
297 m2 Woonoppervlakte
125 m2 Perceeloppervlakte

Neem direct contact op