SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Woningbouwontwikkeling ‘C-mine’, Genk (B)

Wonen

Woningbouwontwikkeling ‘C-mine’, Genk (B)

Fase 1 ‘Site 21’ van de gebiedsontwikkeling ‘256 woningen C-mine, Genk’ (voormalige mijnterrein Winterslag) bestaande uit:

  • 24 woningen

Nieuwsartikel met info:

256 woningen op C-mine
Vrijdag is het startschot gegeven voor de bouw van 256 woningen op het voormalige mijnterrein van Winterslag. Daarmee krijgt de Derde Cité in Winterslag, die ooit gepland was maar nooit gerealiseerd is, nu toch gestalte. De nieuwe wijk zal Site 21 heten.

Als je 2 en 1 optelt, heb je al een verwijzing naar de Derde Cité’, zegt Ruud Potten, die het project gaat realiseren. ‘Ook Site is daar een verwijzing naar. Toch hebben we geopteerd voor 21, omdat dat getal de 21ste eeuw moet aangeven.‘ De Eerste Cité in Winterslag werd in 1912 opgetrokken, en de Tweede in 1922. Pas eind jaren veertig kwam ook de Vierde er bij. De Derde, die gepland was tussen de Eerste en Tweede Cité, werd om onduidelijke reden nooit gebouwd. Nu gebeurt dat dus alsnog, zij het niet op de oorspronkelijk daarvoor geplande plek.

Mijnpatrimonium
Volgens Potten zal de nieuwe cité qua uitzicht naadloos aansluiten op het berschermde mijnpatrimonium. ‘Daardoor blijft de band met het verleden voelbaar.‘ De initiatiefnemers gaan er prat op dat de woningen uitgerust zijn met alle hedendaags comfort en isolatie, ingebed in een groenomgeving. Het gaat om woningen van uiteenlopende aard zoals grondgebonden woningen, patiowoningen en appartementen voor zowel koppels, gezinnen als alleenstaanden. Afgelopen woensdag is de bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van de eerste 24 woningen.

Vennestraat
Die worden opgetrokken voor het Oude Magazijn waarin nu het atelier van kunstenaar Piet Stockmans wordt uitgebouwd. In opeenvolgende fases wordt de woonwijk later verder uitgebouwd. Site 21 maakt deel uit van C-Mine en is voor de handelaars van de Vennestraat een welgekomen project. ‘We zijn er zeker van dat dit een positieve invloed gaat hebben op de Vennestraat‘, zegt Louis Segnana van restaurant ‘t Konijntje. ‘We hopen dat de Vennestraat een betere aansluiting zal krijgen met C-Mine en Site 21, zodat er ook een goede wisselwerking ontstaat.”
(bron: Belang van Limburg)

Facts

Neem direct contact op