SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Binnenstedelijke herontwikkeling ‘Pakhuis Thiessen’, Maastricht

Wonen

Binnenstedelijke herontwikkeling ‘Pakhuis Thiessen’, Maastricht

De binnenstad van Maastricht kent diverse karakteristieke gebouwen. Zo ook de voormalige opslag van Brouwerij Marres uit 1897, gelegen aan de Uitbelderstraat 1, 6211 SL Maastricht op nog geen 500 m. van het Vrijthof en de Markt. Dit prachtige gebouw met authentieke hoge plafonds en vakkundig metselwerk is jarenlang door Wijnhandel Thiessen in gebruik geweest. Duizenden en duizenden flessen wijn van over de gehele wereld lagen er opgeslagen hetgeen menig smakelijke anekdote huisvest. SmartProperty Projecten heeft dit unieke project herontwikkeld naar:

  • 3 unieke loftwoningen

die zijn gerealiseerd en inmiddels worden bewoond. De historie en bourgondische geest van het gebouw is vertaald naar 3 unieke loftwoningen die garant staan voor: karakteristiek wonen met bourgondisch genieten in de historische binnenstad van Maastricht.

Met uiterste zorg en respect voor en behoud van het cultuurhistorisch karakter van het bestaande gebouw is het ontwerp tot stand gekomen. De bestaande gemetselde authentieke voorgevel is volledig behouden, gereinigd en hersteld. Er zijn nieuwe fraaie stalen kozijnen geplaatst. De bestaande hoge gewelfde plafonds (4.00 m) in de woningen zijn behouden en gereinigd en zorgen over 3 woonlagen voor een ruimtelijke beleving en karakteristieke stoere industriële woonsfeer. Deels zijn de authentieke gemetselde muren behouden waarbij de nieuwe wanden strak wit gestuct zijn. Wist u dat er in het pakhuis destijds een zeer inventief verluchtingssysteem is geïntegreerd? Ook hiervan zijn overblijfselen behouden voor een unieke uitstraling met een knipoog naar het verleden.

Facts

Neem direct contact op