SmartProperty | Makelaardij, Projectontwikkeling & Management

Woningbouw ‘Oolderveste’, Roermond

Wonen

Woningbouw ‘Oolderveste’, Roermond

Aan de rand van het pittoreske dorp Herten ligt een gebied van 70 hectare gelegen aan de Oolderplas. Dit werd de plan- en gebiedsontwikkeling ‘Oolderveste’ voor:

  • 875 woningen
  • Bouwkavels

Het plan stond helemaal op zichzelf. Na overstromingen door hoogwater van de Maas in de jaren ’90, werd veiligheid van het allergrootste belang. Derhalve is OolderVeste veruit het veiligste woongebied in de omgeving. Het plan wordt omringd door een groene zone die tevens onderdeel uitmaakt van het watersysteem.

Centraal in het plangebied ligt de Veste. Dit deel ligt hoger, kent meer verdichting en is ommuurd. Eromheen ligt het zogeheten ommeland, dat bestaat uit verschillende delen: De Velden, Bos en Lommer, en Wonen aan het water. Elk deel kent een eigen sfeer en architectuur. Uitstekend in de Oolderplas ligt een landtong: Drusus, met naar Amerikaans voorbeeld luxe woningen aan het water, voorzien van ruime veranda’s.

‘Dat Oolderveste er is gekomen, heeft veel te maken met de kwaliteit van het plan en de communicatie. Door proactieve en continue communicatie en toegankelijkheid is vanaf het begin iedereen meegenomen.’

Facts

Neem direct contact op